Ορθοστασία και πόνος στο σώμα! Πώς θα ανακουφιστείτε.
There is no translation available.

Πόνος στα πόδια από ορθοστασία, ένα θέμα που απασχολεί κάθε άνθρωπο που βιώνει μια ενεργή καθημερινότητα!

Ο πόνος στα πόδια πολλές φορές δημιουργείται από την παρατεταμένη καθιστική ζωή ή αντίθετα από την πολύ ορθοστασία! Πρόσφατες έρευνες συμπεραίνουν ότι η ορθοστασία για πολλές ώρες συμβάλλει στη σημαντική και έντονη μυϊκή κόπωση των κάτω άκρων, αλλά και στην πιθανότητα εμφάνισης κινδύνου για μακροχρόνιο πόνο στην πλάτη και μυοσκελετικές διαταραχές.

Αμερικανική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 7.000 άτομα περίπου, τα οποία παρακολουθούσαν οι ερευνητές για 12 χρόνια, έδειξε ότι όσοι δουλεύον όρθιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα.

Δύο ώρες ορθοστασίας, από την άλλη πλευρά, στη δουλειά δεν σχετίζονται με προβλήματα, όμως όσο αυξάνονται οι ώρες είναι πιθανό να έχουν καθοριστική επίδραση.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε;

  1. Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας!

Θα τονώσει τους μύς σας ενώ παράλληλα βοηθάει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

  1. Μη μένετε στατικά όρθιοι για πολύ ώρα!

Ακόμα και αν η δουλειά σας απαιτεί ορθοστασία για ώρες, προσπαθήστε να μη μένετε στην ίδια θέση για πολλή ώρα. Προσπαθήστε να κάνετε τακτικά μερικά βήματα, αλλάζοντας όσο γίνεται τη θέση σας.

  1. Πραγματοποιήστε διατάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Οι διατάσεις συμβάλλουν σημαντικά στη διαχείριση του πόνου.

  1. Ποδόλουτρα καθημερινά!

Το χλιαρό νερό σε συνδυασμό με άλατα μειώνει τους μυϊκούς πόνους στα πόδια. Απελευθερώνει την πίεση από το πόδι και τονώνει τη ροή του αίματος.

  1. Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος

Το λίπος ασκεί μεγαλύτερη πίεση στις φλέβες και προκαλεί πόνο.

  1. Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια

Σας συνιστούμε να προτιμάτε παπούτσια με χαμηλό τακούνι που θα τονώσουν τους μυς των ποδιών σας και θα βοηθήσουν στη σωστή ροή του αίματος.

  1. Χρησιμοποιήστε σωστούς τύπους υποδημάτων

Και με τον όρο αυτό, εννοούμε υποδήματα με μαλακή σόλα η οποία απορροφά τους κραδασμούς & με υποστήριξη της ποδικής καμάρας στο εσωτερικό του υποδήματος.

Τέλος, εάν τα συμπτώματα σας, κρίνετε ότι είναι ανησυχητικά, σας προτείνουμε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Οι ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης με την καθοδήγηση ενός ειδικού μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες!

Για τη διαχείριση του πόνου σας, θυμηθείτε Algine και...ξεχάστε τον πόνο!