Οι βιταμίνες που σου λείπουν και επηρεάζουν τον ύπνο σου!
There is no translation available.

Αν αναρωτιέστε τι φταίει και το βράδυ δυσκολεύεστε με τον ύπνο ενώ αισθάνεστε κουρασμένοι, οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να έχετε έλλειψη κάποιων βιταμινών!

Αρχικά, πόσο ύπνο χρειαζόμαστε;

Ένα ερώτημα στο οποίο οι ερευνητές από διάφορους κλάδους έχουν επιχειρήσει να απαντήσουν. Καθώς, για να πούμε ότι κάποιος έχει δυσκολίες στον ύπνο ή δεν κοιμάται επαρκώς, πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε ποιος είναι ο απαραίτητος / ο επαρκής ύπνος.
Σε γενικές γραμμές, φαίνεται οι 7 με 8 ώρες ύπνου ανά βράδυ να συνιστούν μια ενδεικτικά ιδανική διάρκεια. Ασφαλώς, ανάλογα με την ηλικία, τη δραστηριότητα κι άλλους παράγοντες ποικίλει η χρονική αυτή διάρκεια.
Η αϋπνία και οι διάφορες διαταραχές ύπνου που προκαλούν μη ποιοτικό και διακοπτόμενο ύπνο αποτελούν πια πολύ συχνά αναφερόμενο πρόβλημα υγείας σε τέτοιο βαθμό που φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι αντιμετωπίζουμε μια «παγκόσμια επιδημία αϋπνίας».
Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, μερικές φορές η έλλειψη βιταμινών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αϋπνίας.

Ποιες είναι λοιπόν, εκείνες οι βιταμίνες που θα σας βοηθήσουν;

Βιταμίνη C

Είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό μας αλλά γνωρίζατε όμως ότι είναι εξίσου σπουδαία βιταμίνη και για τον ύπνο; Σύμφωνα με διάφορα ευρήματα επιστημονικής μελέτης στην  Αμερική, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C συνδέονται με διάφορα προβλήματα ύπνου.

Ασβέστιο

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015, οι άνθρωποι που είχαν φυσιολογικά επίπεδα ασβεστίου, μπορούσαν να κοιμηθούν πιο εύκολα.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και ορισμένα αμινοξέα χτίζουν τους νευροδιαβιβαστές που βοηθούν τον εγκέφαλο να ηρεμεί. Αν δεν λαμβάνεις αρκετό μαγνήσιο, αυξάνεται η πιθανότητα αϋπνίας και άγχους.

Βιταμίνη D

Μελέτη (μπορείτε να τη δείτε εδώ ) συσχετίζει την ανεπάρκεια βιταμίνης D με κατάθλιψη, καρδιοπάθεια και  αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, συνδέεται με διαταραχές ύπνου.

Βιταμίνες Β

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β έχουν άμεση επίδραση στα επίπεδα ενέργειας και την εγκεφαλική λειτουργία. Πρόκειται για βιταμίνες που είναι απαραίτητες για μια σειρά μεταβολικών βιοχημικών διαδικασιών στον οργανισμό.