ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
There is no translation available.

Για τους περισσότερους ανθρώπους οι αλλεργίες είναι άβολες και δυσάρεστες, αλλά για άλλους μπορεί να αποδειχθούν απειλητικές για τη ζωή. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπολογίζεται ότι περίπου το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποια μορφή αλλεργίας.

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια πάθηση που δεν απειλεί τη ζωή μας, αφήνει όμως το αρνητικό της αποτύπωμα στην καθημερινότητά μας, επηρεάζοντας τις κοινωνικές μας σχέσεις, τον ύπνο μας, ακόμα και την εργασία μας.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι μύθοι που επιμένουν να υπάρχουν γύρω από τις αλλεργίες και θα δούμε ορισμένους παρακάτω.

Μύθος: Οι αλλεργίες ξεπερνιούνται όταν μεγαλώνουμε

Τα περισσότερα παιδιά «κουβαλούν» τις αλλεργίες τους και στην ενηλικίωση, ειδικά αν πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα.

Μύθος: Οι αλλεργίες αποτελούν μια σπάνια κατάσταση

Παρόλο που οι αλλεργίες δεν αποτελούν ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται καθημερινά, σύμφωνα με αναφορές 1 στους 4 ενήλικες και παιδιά υποφέρουν από κάποια αλλεργία, είτε το γνωρίζουν ή όχι. Ανάμεσα στις πιο κοινές αλλεργικές αντιδράσεις αποτελούν οι τροφικές αλλεργίες, το αλλεργικό άσθμα, η αλλεργική ρινίτιδα και η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα).

Μύθος: Το ξηρό κλίμα γιατρεύει τις αλλεργίες

Είναι λάθος. Το πιο γνωστό αλλεργιογόνο που είναι η γύρη βρίσκεται παντού.

Μύθος: Τα λουλούδια προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα

Τα λουλούδια καθαυτά δεν προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα. Η αλλεργική ρινίτιδα ή πυρετός του σανού προκαλείται από τη γύρη που μεταδίδεται με τον αέρα.

Μύθος: Οι αλλεργίες εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Δυστυχώς, οι αλλεργίες δεν εξαφανίζονται δια μαγείας εάν υποφέρετε από διάφορες αλλεργίες σε εσωτερικούς χώρους— ακάρεα σκόνης, τρίχωμα κατοικίδιων ζώων και μούχλα—οπότε ο χρόνος που περνάτε σε εσωτερικούς χώρους και η περιορισμένη κυκλοφορία καθαρού αέρα μπορεί να πυροδοτήσει χειρότερα συμπτώματα.

Μύθος: Η διάγνωση της αλλεργικής ρινίτιδας γίνεται από τα συμπτώματα

Η διάγνωση της αλλεργικής ρινίτιδας τίθεται αρχικά από την συμπτωματολογία, ωστόσο, απαραίτητη είναι η ενδοσκόπηση της μύτης.

Μύθος: το μέλι βοηθάει στην ανακούφιση της αλλεργίας

Το μέλι δεν βοηθάει στην ανακούφιση της αλλεργίας και μάλιστα σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια χρόνια νόσος που μπορεί να επιδεινώσει την ποιότητα ζωής του ασθενούς, γι΄αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και συστηματικά. Δεν είναι λίγοι οι πάσχοντες που την υποτιμούν και περιμένουν απλώς να περάσει, θεωρώντας ότι δεν χρειάζεται να απευθυνθούν στον γιατρό τους ή να τη διερευνήσουν περαιτέρω.

Εμπιστευθείτε το Viscoflu, το ρινικό εκνέφωμα για τη διευκόλυνση της ρευστοποίησης και της μηχανικής απομάκρυνσης των βλεννο-πυωδών εκκρίσεων που παραμένουν στη ρινική κοιλότητα (οξεία, υποξεία και βραδείας έναρξης ρινίτιδα, χρόνια και ατροφική ρινίτιδα, αγγειοκινητική ρινίτιδα) και εντός των παραρρίνιων κόλπων (οξεία και χρόνια ιγμορίτιδα).