Χρυσό βραβείο στα Best In Pharmacy awards 2022!
There is no translation available.

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο House 124, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Best in Pharmacy Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS.

Για μια ακόμα χρονιά αναδείχθηκε και επιβραβεύτηκε η ποιότητα και η καινοτομία στα προϊόντα φαρμακείου, η δημιουργικότητα και η στρατηγική που αφορά τις μάρκετινγκ πρακτικές προώθησής τους στην αγορά αλλά και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές τα ίδια τα φαρμακεία.

Περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που παράγουν και εμπορεύονται OTC και λοιπά προϊόντα Φαρμακείου, που εφαρμόζουν πρακτικές μάρκετινγκ προώθησης προϊόντων φαρμακείου, αλλά και τα ίδια τα φαρμακεία για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Συνολικά, διακρίθηκαν 40 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω των κατηγοριών του βραβείου που επέλεξαν.

Best in Pharmacy 2022 Gold

Συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: 2yolk, Aboutnet - Abc Kinitron, Adelco AE, Algon® από τη Lavipharm, ASTELLAS PHARMACEUTICALS, BAUSCH HEALTH HELLAS, Bee Cera, CAUDALIE, FREZYDERM, GARDEN, Innovis Pharma, InterMed - Ιουλία & Ειρήνη Τσέτη φαρμακευτικά εργαστήρια, KARABINIS MEDICAL, KORRES, KLORANE, Lamberts, La Roche-Posay, L'Erbolario, LIAFARM PHARMACEUTICALS, Medisei, Menarini Hellas, MIA COSMETICS PARIS, NetPlanet – Cosmos Pharmacy, NUXE, PHARMASEPT, PIERRE FABRE HELLAS, PRISUM HELLAS, RADIX PHARMACY - ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ, Reckitt Benckiser Hellas Healthcare, SILIUM COSMETICI, SIMPLE IDEAS, Uplab pharmaceuticals, Weleda, ΑΡΡΙΑΝΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ INTERNATIONAL, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΜΑΡΙΑ Γ. ΝΤΑΒΟΥ Davos Care's For Your Health, Όμιλος Σαράντης και Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ (Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής).

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: KORRES- ΚORRES Ελληνικό Γιαούρτι, NetPlanet – Cosmos Pharmacy και NUXE SUPER SERUM [10].

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η ΚORRES αναδείχθηκε Brand of the Υear και η Innovis Pharma αναδείχθηκε Company of the Year.

 Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα-Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, CoFounder Wellness Project, BOUSSIAS, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η καινοτομία των προϊόντων τόσο στη δημιουργία τους με την ανακάλυψη νέων δραστικών συνθέσεων με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και απόδοση όσο και στις νέες καινοτομίες στη διαδικασία παραγωγής, αλλά και στη διαδικασία εισαγωγής τους στην αγορά έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των καταναλωτών και εξασφαλίζουν υψηλότερη ανάπτυξη και μερίδιο αγοράς. Το κανάλι του φαρμακείου έχει αλλάξει επίσης την αντίληψη των καταναλωτών και έχει ανοίξει την ομπρέλα του κοινού του καθώς ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις και έχει αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών παρέχοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για ευαισθητοποιημένους καταναλωτές. Επίσης, η καινοτομία και το μάρκετινγκ είναι οι βασικοί πυλώνες οι οποίοι αναδεικνύουν αυτήν την αγορά. Απόψε όλοι εμείς καλούμαστε να επιβραβεύσουμε την ανάπτυξη των Φαρμακείων με την βράβευση καινοτόμων προϊόντων OTC, καινοτόμων προϊόντων τα οποία αφορούν την ευζωία σε κάθε ηλικία αλλά και τις καινοτόμες υπηρεσίες και ευφυείς τεχνικές marketing προς τον καταναλωτή και την επιχειρηματική αγορά».

Στην συνέχεια, η Σοφία Μητάκου, καθηγήτρια Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Best in Pharmacy Awards 2022, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Σήμερα, πολύ περισσότερο σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, οι εταιρίες επενδύουν σε ανθρώπινο δυναμικό εξειδικευμένο, σε νέα αξιόλογα, καταρτισμένα και δυναμικά στελέχη, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων και διδακτορικής διατριβής, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη αλληλεπίδραση μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών φορέων. Παράλληλα, αξιοποιείται και ενσωματώνεται η επιστημονική έρευνα στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, νέοι αξιόλογοι απόφοιτοι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έχουν ευκαιρίες απασχόλησης και μετάδοσης της τεχνογνωσίας που αποκτούν και παράγονται νέα καινοτόμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε o Δρ. Δημήτριος Φιλίππου, Πρόεδρος του ΕΟΦ, o οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Τα Best in Pharmacy Awards είναι πλέον ένας θεσμός που αποσκοπεί στην βράβευση της αριστείας, την οποία τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη, προκειμένου να διασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών στο φαρμακείο».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε επίσης ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, ο οποίο εκ μέρους του συνδέσμου έστειλε το δικό του μήνυμα στα βραβεία αναφέροντας: «Ο χώρος του φαρμακείου είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, της ατομικής ευεξίας, του δημιουργικού μάρκετινγκ και της πώλησης που βασίζεται στο συναίσθημα. Διοργανώσεις όπως τα Best in Pharmacy Awards, μας δίνουν την ευκαιρία να επιβραβεύσουμε την έμπνευση και τη δημιουργικότητα όλων όσων ασχολούνται με τον χώρο του Φαρμακείου».

Στην συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Δημήτρης Μωραΐτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα Best in Pharmacy Awards, αυτός ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός επιβράβευσης καλών πρακτικών Marketing και Καινοτομίας προϊόντων φαρμακείου, έρχεται φέτος με ανανεωμένες κατηγορίες, και σημαντική αύξηση συμμετοχών τόσο σε αριθμό Εταιρειών, όσο και σε αριθμό υποψηφιοτήτων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια, από την οποία ακόμα μια φορά αναδεικνύεται η ανάγκη της Αυτοφροντίδας».

Η βραδιά της τελετής απονομής των Best in Pharmacy Awards 2022 συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό που πραγματοποίησε ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών & Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ), ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα ο κλάδος των καλλυντικών αναμένεται να καταγράψει αυξήσεις πωλήσεων σε αξία κατά 4,0% η οποία θα προέλθει κυρίως από την Ευρεία Διανομή (31%), το Φαρμακείο (21%) και την Επιλεκτική (16%). Το φυσικό Φαρμακείο και το online Φαρμακείο αποτελεί το Βιώσιμο μέλλον της Ομορφιάς. Γι’ αυτό σήμερα οι βραβεύσεις στα Best in Pharmacy Awards 2022 θα δώσουν εγκυρότητα και στο προϊόν και στο δίκτυο.».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Μίλτου Αγιούμπ, Αντιπρόεδρου του ΔΣ Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ο οποίος και επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η διπλή κατεύθυνση της διοργάνωσης, με έμφαση τόσο σε αυτά καθαυτά τα προϊόντα όσο και στα μέσα και τις πρακτικές επικοινωνίας και διάθεσής τους στην αγορά των φαρμακείων, παρακολουθεί και επιβραβεύει όλα τα στάδια της λειτουργίας του μάρκετινγκ, είτε σε προϊοντικό είτε σε ευρύτερο εταιρικό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, τα φετινά βραβεία Best In Pharmacy Awards επιτυγχάνουν να αναδείξουν τη σημασία όλων των αποφάσεων και πρακτικών αλλά πρωτίστως των ανθρώπων και των ομάδων, που συνεργάζονται, ώστε καινοτόμα προϊόντα υγείας και ευεξίας να φτάνουν σε εκείνους που τα χρειάζονται και να παρέχουν λύσεις».

Στην συνέχεια, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Θανάση Μουχτή, Γενικού Διευθυντή του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η επιβραβεύεται, η έμπνευση, η δημιουργικότητα, αλλά και ο αγώνας όλων των εργαζομένων που βρίσκονται πίσω από όλες αυτές τις προσπάθειες, ενισχύοντας την καινοτομία και προσφέροντας στους καταναλωτές ξεχωριστά προϊόντα ή υπηρεσίες. Είναι εξίσου σημαντική με την εμπορική επιτυχία και η ηθική επιβράβευση όλων αυτών των ανθρώπων που δίνουν και την ψυχή τους σε αυτήν την προσπάθεια και δεν σταματούν λεπτό να ονειρεύονται. Στόχος είναι η κινητοποίηση των εταιρειών του κλάδου του Φαρμακείου όχι μόνο στη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αλλά και στην προβολή τους και επικοινωνία τους στο κοινό». 

Τέλος, το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Best in Pharmacy Awards 2022, όπου η καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Δρ. Ιωάννα Ανδρεάδου και ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής, Δρ. Χρήστος Λιονής, παρέλαβαν τιμητικά βραβεία για το ερευνητικό τους έργο.

Τα Best in Pharmacy Awards 2022 διεξήχθησαν υπό τις αιγίδες των: ΠΣΒΑΚ (Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων) και ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος).

Επίσης, υποστηρικτές των Best in Pharmacy Awards 2022 ήταν οι: Αbbott Nutrition International, Αdelco, Gerolymatos International, Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ (Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός), Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ (Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής) και PRISUM HELLAS.

Χορηγός επικοινωνίας των Best in Pharmacy Awards 2022 ήταν το palo.gr.

Official Publications: Φαρμακευτικός Κόσμος και f.daily

Στο site www.bestinpharmacy.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.