Πρησμένα πόδια: Μάθε τις αιτίες και ελευθέρωσε την κίνησή σου!

Βρίσκεσαι διαρκώς εν κινήσει, όμως νιώθεις τα πόδια σου βαριά και κουρασμένα. Τι μπορεί να φταίει; Μάθε και αντιμετώπισε αποτελεσματικά!
Ορθοστασία, κούραση, κατακράτηση υγρών και άλλες αιτίες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για ελεύθερη κίνηση. Ένα πρόβλημα που δεν κοιτά ηλικία, καθώς υπάρχουν κάποιες... κακές καθημερινές συνήθειες που επιβαρύνουν τα πόδια σου!

Οίδημα εξαιτίας κατακράτησης υγρών

Διάφορες παθήσεις που σχετίζονται με το λεμφικό σύστημα, το φλεβικό σύστημα, ή τα νεφρά προκαλούν συγκράτηση υγρών στους ιστούς των ποδιών, με τη μορφή οιδήματος. Βέβαια, συχνές αιτίες αποτελούν η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, η ορθοστασία ή η ένδυση με στενά ρούχα.

Θρόμβωση ή Θρομβοφλεβίτιδα

Κιρσοί, θρόμβος στις φλέβες, κληρονομικότητα μπορούν να προκαλέσουν πόνο, πρήξιμο, ή ακόμα και κάποια μόνιμη βλάβη στα πόδια.

Φλεβική ανεπάρκεια

Το πρήξιμο των ποδιών μπορεί ακόμη να προέλθει από φλεβική ανεπάρκεια και ύπαρξη κιρσών. Έτσι οι υγιείς πλέον φλέβες αναλαμβάνουν την μεταφορά του αίματος στην καρδιά, και μην μπορώντας να λειτουργήσουν επαρκώς, δημιουργείται οίδημα και πρήξιμο.

Τραυματισμοί ποδιών

Στην περίπτωση ενός διαστρέμματος στην περιοχή του αστραγάλου, προκαλείται πρήξιμο που βέβαια υποχωρεί μετά από λίγες ημέρες. Ωστόσο, όταν η κατάσταση είναι πιο σοβαρή, όταν δηλαδή η περιοχή έχει μελανιάσει, τότε χρειάζεται άμεση ιατρική παρακολούθηση.