ΨΕΙΡΕΣ: ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

Η εποχή που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία ήρθε και οι περισσότεροι γονείς είναι χαρούμενοι γι΄αυτό, εφόσον τα παιδιά θα μπουν και πάλι σε ένα πρόγραμμα. Λίγο μετά το Back to school όμως αρχίζουν παιδικά κεφαλάκια να ξύνονται και κάπου εκεί αρχίζει η ταλαιπωρία του παιδιού και ο εφιάλτης του γονιού... οι ψείρες.

Η φθειρίαση είναι παρασίτωση που απαντάται στο ανθρώπινο είδος από τα αρχαία χρόνια. Τον άνθρωπο προσβάλλουν 3 είδη ψείρας:

  • η ψείρα του τριχωτού της κεφαλής,
  • η ψείρα του σώματος και
  • η ψείρα του εφηβαίου.

Οι φθείρες (ψείρες) του κεφαλιού είναι άπτερα έντομα με έξι πόδια.Οι δαγκάνες στα πόδια τους είναι προσαρμοσμένες έτσι ώστε να προσκολλώνται στις τρίχες της κεφαλής και κυρίως στις πιο θερμές περιοχές αυτής, πίσω απο τα αυτιά και στον αυχένα.

Η ενήλικη θηλυκή ψείρα είναι ένα γκρι-άσπρο έντομο μήκους 3-4 χιλιοστών. Το αρσενικό είναι ελαφρά μικρότερο.

Η θηλυκή ψείρα κατά τη διάρκεια της ζωής της, που είναι περίπου 40 ημέρες, γεννά 300 περίπου αυγά με συχνότητα 7-10 ημερησίως. Τα αυγά προσκολλώνται στις τρίχες με ένα συγκολλητικό υλικό από χιτίνη που εκκρίνεται από επιπρόσθετους βοηθητικούς αδένες του θηλυκού. Η κατάλληλη θερμοκρασία για την εκκόλαψη δεν είναι μικρότερη από 31°C, γι’ αυτό και τα αυγά προσκολλώνται στις τρίχες κοντά στο δέρμα. Όταν εκκολαφτεί η νύμφη και βγει από το αυγό, το άδειο κέλυφος που λέγεται κόνιδα είναι άσπρη στο χρώμα, και φαίνεται πιο εύκολα από τα αυγά που έχουν το χρώμα του δέρματος και βρίσκονται σε επαφή με το δέρμα.

Οι κόνιδες αναγνωρίζονται εύκολα και εμφανίζονται με μεγαλύτερη πυκνότητα στην βρεγματική και στην ινιακή χώρα του τριχωτού. Πολλές φορές όμως μπορούμε να τις μπερδέψουμε με πιτυρίδα.

Οι ώριμες ψείρες δε μπορούν να επιζήσουν για πάνω από 2 μέρες μακριά από το ανθρώπινο κεφάλι, τα αυγά μπορούν να επιβιώσουν έως και 10 μέρες μακριά μας (π.χ. στα ρούχα, τα κλινοσκεπάσματα, τις χτένες, τις πετσέτες, τα παιχνίδια ή τα χαλιά). Οι νεαρές ψείρες ονομάζονται νύμφες. Σε 10 μέρες από την εκκόλαψή τους ενηλικιώνονται και μπορούν να κάνουν καινούργια αυγά. Έτσι γνωρίζετε πως αν υπάρχουν αυγά στα μαλλιά, πολύ εύκολα θα προσβληθείτε από ψείρες για άλλη μια φορά.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Ο ερεθισμός που προκαλείται όταν η φθείρα απομυζά αίμα από το δέρμα και το σάλιο της οδηγούν σε έντονο κνησμό, που μπορεί να προκαλέσει εκδορές και επιμολύνσεις του δέρματος. Έτσι λοιπόν, κάθε παιδί που ξύνει το κεφάλι του πρέπει να ελέγχεται για φθειρίαση.

Πώς θα τις απομακρύνετε;

1.Ένα μεταλλικό χτενάκι βοηθάει να ξετρυπώνετε τα παράσιτα και να ξεκολλάτε τις κόνιδες.
2.Απολυμάνετε τα σεντόνια και τα προσωπικά σας αντικείμενα, όπως χτένες και καπέλα, σε υψηλή θερμοκρασία.
3.Καθαρίστε στρώματα και χαλιά με ατμό.
4.Κατά το διάστημα της θεραπείας, αποφεύγετε τη στενή συναναστροφή με άλλα άτομα.
5. Χρησιμοποιήστε το Exolice για την αποτελεσματική εξάλειψη!

Το Exolice αντιμετωπίζει τις ψείρες άμεσα και αποτελεσματικά, χωρίς ταλαιπωρία και άσκοπες επαναλήψεις.

Είναι άοσμο, χωρίς εντομοκτόνα και δεν ερεθίζει το δέρμα, ενώ είναι 100% αποτελεσματικό μέσα σε 2 λεπτά.

Είναι κατάλληλο για χρήση από ενήλικες και από παιδιά ηλικίας άνω των 6 μηνών.

Να θυμάστε πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των φθειρών είναι η σωστή πρόληψη και ο συνεχής έλεγχος του κεφαλιού του παιδιου.