Τα οφέλη του μουρουνέλαιου στα παιδιά!

Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ και ειδικά τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις. Πηγαίνουν στο σχολείο, συναντούν τα άλλα παιδιά, μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν. Χρειάζονται πολλή ενέργεια και συγκέντρωση για να καλύψουν τις ανάγκες τους για διασκέδαση και μάθηση.

Δυστυχώς, η επαφή με τα άλλα παιδιά καθιστά το παιδί ευάλωτο σε λοιμώξεις που, αν είναι συχνές και κάποιας σοβαρότητας, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις σχολικές του επιδόσεις και την ανάπτυξή του!

Το μουρουνέλαιο ανήκει στην κατηγορία των Ιχθυελαίων και είναι έλαιο όπως αντιλαμβανόμαστε και από την λέξη. Παράγεται από το ήπαρ λιπαρών λευκών ψαριών και είναι πλούσιο σε λιπόφιλες ουσίες όπως είναι η βιταμίνη D3, η βιταμίνη A , η βιταμίνη K , το EPA και το DHA.

Το μουρουνέλαιο είναι γνωστό στις μεγαλύτερες γενιές καθώς χρησιμοποιούταν ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση του οργανισμού των παιδιών σε περιόδους υποσιτισμού, μεγάλης φτώχειας και πείνας. Αναφορές για τη χρήση του μουρουνέλαιου στη θεραπεία της ραχίτιδας σε παιδιά και της αρθρίτιδας σε ενήλικες υπάρχουν από το 1890.

Ποια συστατικά του είναι ωφέλιμα για τα παιδιά;

Βιταμίνη D

Μια πολύ σημαντική προ ορμόνη που διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού.

Βιταμίνη Α

Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην όραση.

Ω3 Λιπαρά Οξέα

Περιορίζουν τις κρίσεις άσθματος στα παιδιά.

Βελτιώνουν την υγεία των οστών και των αρθρώσεων.

Μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ψυχικών διαταραχών όπως το άγχος και η κατάθλιψη ή μειώνουν τα συμπτώματά τους.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το μουρουνέλαιο περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών A και D από κάθε άλλο τρόφιμο, ανά μονάδα βάρους. Ειδικότερα, 100 gr μουρουνέλαιου παρέχουν στον οργανισμό 3 φορές περισσότερη βιταμίνη A από το μοσχαρίσιο κρέας (την επόμενη πλουσιότερη πηγή της A). Αρκεί μια μόνο κουταλιά της σούπας μουρουνέλαιο (περίπου 15 gr) για να μας δώσει τη Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση και για τις δύο αυτές σημαντικές βιταμίνες. (Πηγή: shape.gr).

To βραβευμένο Liovital της Adelco, είναι ένα συμπλήρωμα υψηλής διατροφής αξίας. Περιέχει Βιταμίνες Α, B1, D, E, μουρουνέλαιο, γύρη, βασιλικός πολτό, γλυκίνη και ψευδάργυρο.

  • Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση του ασβεστίου, του φωσφόρου και συνεισφέρει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.
  • Συμβάλλει στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία.
  • Συνεισφέρει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, των μεταβολικών διεργασιών για την παραγωγή ενέργειας και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

*Κατάλληλο για παιδιά άνω των 3 ετών.

*Να μην υπερβαίνετε την συνιστώμενη ημερήσια δόση. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης και ποικίλης δίαιτας και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά κάτω των τριών ετών. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.