Πώς να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα το καλοκαίρι!
There is no translation available.

Η δυσκοιλιότητα πλήττει 2,5 φορές περισσότερο τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες!

Το φούσκωμα, τα αέρια και οι άλλες ενοχλήσεις στο στομάχι και την κοιλιά σχετίζονται συνήθως με αλλαγές που συμβαίνουν στο γαστρεντερικό σύστημα και μπορεί να έχουν ως άμεση επίπτωση τη δυσκοιλιότητα.

Πράγματι το καλοκαίρι λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, αυξάνονται και οι απώλειες νερού από το σώμα μας, με αποτέλεσμα οι ανάγκες μας σε ημερήσια πρόσληψη νερού να αυξάνονται. Δυστυχώς, πολλοί από μας δεν κάνουν αυτή την προσαρμογή στην κατανάλωση νερού και έτσι καταλήγουν σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις κενώσεις και να εντείνει τη δυσκοιλιότητα.

Η δυσκοιλιότητα των διακοπών μπορεί να ξεκινήσει ενώ βρίσκεστε σε καθοδόν προς τον προορισμό των διακοπών σας, καθώς ένα μεγάλο οδικό ταξίδι ή μια πολύωρη αεροπορική πτήση συχνά σημαίνει περιορισμένη πρόσβαση σε τουαλέτα. Το πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί με το που θα εγκατασταθείτε στο ξενοδοχείο σας, καθώς δεν έχετε ακόμη την αίσθηση του σπιτιού, οπότε τα έντερά σας μπορεί να ντρέπονται. Οι διατροφικές αλλαγές είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, καθώς πιθανότατα τρώτε διαφορετικά τρόφιμα από αυτά που τρώγατε στο σπίτι. Οι διαταραχές ύπνου —ειδικά αν έχετε αλλάξει ζώνες ώρας ή έχετε καταλήξει σε έναν ανεξέλεγκτο πτυσσόμενο καναπέ—μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητά σας να κάνετε τακτικά κενώσεις.

Τι μπορείτε να κάνετε για να την αποφύγετε;

- Αυξήστε την ημερήσια κατανάλωση νερού στα 12 ποτήρια.

- Αποφύγετε την καφεϊνη, τους ξηρούς καρπούς και τα ωμάλαχανικά.

- Προτιμήστε βραστά λαχανικά και σαλάτες

- Αυξήστε την άσκηση κι ακολουθήστε πιστά ένα συστηματικό πρόγραμμα.

- Πάρτε μαζί σας προβιοτικά

-Πάρτε μαζί σας το Stiplevo για την σωστή λειτουργία του εντέρου με τον πιο φυσικό τρόπο

- Ένα ποτήρι κρύο νερό πριν το πρωινό γεύμα μπορεί να κινητοποιήσει το έντερο και να βοηθήσει στην αφόδευση

 

Ποια τρόφιμα θα μας ανακουφίσουν πιο γρήγορα;

Μαγικές λύσεις στη διατροφή δύσκολα θα βρούμε! Συνήθως όλα έχουν να κάνουν με ένα σύνολο από συνήθειες και συμπεριφορές που θα μας φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα! Σε ό,τι αφορά τη δυσκοιλιότητα χρειάζεται να έχουμε υπομονή και ψυχραιμία καθώς το άγχος μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση μπορεί. Ωστόσο για τις «δύσκολες» ώρες μπορούμε να δοκιμάσουμε τρόφιμα πλούσια σε σορβιτόλη, η οποία έχει ήπια καθαρτική δράση. Μερικά από αυτά είναι τα γνωστά δαμάσκηνα, το μήλο, το αχλάδι, το βερίκοκο κ.α.

 

Σε κάθε περίπτωση το καλοκαίρι είναι για να το απολαμβάνουμε και να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Θυμηθείτε ότι η χαλάρωση και η μείωση του στρες είναι πολύ σημαντική για την υγεία του εντέρου αλλά και ολόκληρου του οργανισμού μας!

 

Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές!