Πόνος & Κρύωμα στην πλάτη: Επηρεάζει ο κρύος καιρός;
There is no translation available.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η θερμοκρασία και ο καιρός μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας.
Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από προβλήματα όπως ο πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών του έτους και δεν φαίνεται ποτέ να συνδέουν τα προβλήματά τους με τον καιρό. Ωστόσο, ο κρύος καιρός μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει ή και να επιδεινώσει ζητήματα όπως ο πόνος στην πλάτη.


Γιατί όμως συμβαίνει αυτό ακριβώς; Πιο συγκεκριμένα, γιατί η θερμοκρασία επηρεάζει τον πόνο στην πλάτη και τι μπορούμε να κάνουμε για να τον σταματήσουμε;

Ο κρύος καιρός προκαλεί πόνο στην πλάτη;
Εν συντομία: ναι! Ο κρύος καιρός μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη επειδή προκαλεί σύσφιξη των μυών και των συνδέσμων μας.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις περιοχές γύρω από τη σπονδυλική μας στήλη, τραβώντας τις νευρικές ρίζες και προκαλώντας πόνο που μπορεί να κυμαίνεται από μια μικρή ενόχληση έως μια εξουθενωτική κατάσταση. Η βαρομετρική πίεση ή η θερμοκρασία μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο και να προκαλέσει πρήξιμο.
Η επιστημονική κοινότητα έχει ενισχύσει περαιτέρω αυτούς τους ισχυρισμούς με τη διεξαγωγή δοκιμών σε ψυχρότερες περιοχές του κόσμου. Μια μελέτη του 2012 εξέτασε μια μεγάλη ομάδα σχεδόν 135.000 οικοδόμων που περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους εργαζόμενοι στο κρύο. Ανακαλύφθηκε ότι αυτοί οι εργάτες οικοδομών ανέφεραν περισσότερες περιπτώσεις πόνου στον αυχένα και την πλάτη σε σύγκριση με τους εργάτες που εργάζονταν σε εσωτερικούς χώρους το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
Συμπερασματικά, λοιπόν, η βαρομετρική πίεση κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων εποχών προκαλεί πρήξιμο και πόνο, ενώ ο ίδιος ο κρύος καιρός μπορεί να σφίξει τις περιοχές γύρω από τη σπονδυλική σας στήλη. Επιπλέον, ο κρύος καιρός προκαλεί λιγότερη ροή αίματος γύρω από το σώμα σας, με αποτέλεσμα το σώμα σας να γίνεται δύσκαμπτο και να επιβαρύνει επιπλέον το σώμα σας.
Τι να κάνετε για τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού
Τώρα λοιπόν που επιβεβαιώσαμε ότι ο πόνος στην πλάτη μπορεί να επηρεαστεί από τον κρύο καιρό, ας δούμε πώς μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα και να αποτρέψουμε την εμφάνιση του πόνου.

Ανεβάστε τη θερμοκρασία στο σπίτι σας μέχρι να νιώσετε άνετα. Θα μπορούσατε επίσης να αγοράσετε μια θερμαινόμενη κουβέρτα και να την έχετε γύρω από τους μυς που πονάνε όταν κάνει κρύο. Το τύλιγμα σε επιπλέον στρώματα μπορεί επίσης να βοηθήσει να μην κρυώνει η πλάτη σας.
Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν κάνει κρύο. Η γυμναστική για 15 έως 30 λεπτά την ημέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την κυκλοφορία του αίματός σας, ενώ ακόμη και μια απλή προπόνηση 5 λεπτών μπορεί να ζεστάνει το σώμα σας και να αναζωογονήσει το αίμα σας.
Τέλος, βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε την πλάτη σας όποτε βγαίνετε έξω. Ο κρύος αέρας μπορεί να εισχωρήσει μέσα από το κάτω μέρος του μπουφάν σας ή ακόμα και γύρω από το λαιμό σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι φοράτε κασκόλ και ότι κλείνετε το μπουφάν ή το παλτό σας με φερμουάρ για να αποτρέψετε τον κρύο αέρα να φτάσει στην πλάτη σας.
Κάντε μασάζ με ειδική γέλη για την μυϊκή καταπόνηση ή χρησιμοποιείστε κάποιο ειδικό επίθεμα για άμεση ανακούφιση.