Η Ιστορία μας

Μία οικογένεια, ένας αιώνας και μία εταιρεία με διαχρονική δυναμική παρουσία.

Header Εικόνα

Από την αρχή του αιώνα

Μία οικογένεια, σχεδόν ένας αιώνας ιστορία και μια εταιρεία που συνεχίζει διαχρονικά να έχει δυναμική παρουσία, αυτή είναι η ταυτότητα της Adelco. Τα ίχνη της γέννησης της εντοπίζονται μέσα στην καρδιά της ιστορίας. 

Όλα ξεκίνησαν με την καταστροφή της Σμύρνης που ξερίζωσε την οικογένεια Κολοκοτρώνη αλλάζοντας την ζωή τους. Η ήρεμη και γεμάτη ευημερία ζωή των Ελλήνων που ζούσαν στην Μ. Ασία ανατράπηκε για πάντα… Μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες που εγκατέλειψαν την Σμύρνη βρέθηκε και η οικογένεια Κολοκοτρώνη. Όλα πάλι έπρεπε να δημιουργηθούν από την αρχή, νέα προσαρμογή, νέες συνθήκες και επιβίωση. Η Μεγάλη Πυρκαγιά της Σμύρνης γέννησε μια φλόγα στην καρδιά τους και εκείνη την στιγμή γεννήθηκε ένα όραμα. Το 1934 οι αδερφοί Όμηρος και Ορέστης Κολοκοτρώνης ίδρυσαν στο Μοσχάτο τη Χρωματουργεία Αθηνών Αφών Ε. Κολοκοτρώνη Α.Ε., που επρόκειτο να παίξει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανική ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας.

image_one

Τότε το Μοσχάτο ήταν μια έρημη με ελαιώνες περιοχή που σιγά-σιγά λόγω της δημιουργίας του εργοστασίου χρωμάτων άρχισε να κατοικείται από υπαλλήλους και εργάτες της εταιρείας. Το Μοσχάτο απέκτησε κίνηση και ζωή. Τα αδέρφια Κολοκοτρώνη έχοντας έναν ισχυρό δεσμό, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο, δούλεψαν σκληρά για να δώσουν σάρκα και οστά στο όνειρό τους. Με στρατηγικά βήματα άρχισαν να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο τις δραστηριότητες τους, που οδήγησε στην δεκαετία του 1950 σε επέκταση των επενδύσεων και σε άλλους τομείς, όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα, το βαμβάκι και τα κτηνιατρικά προϊόντα. Η ανάπτυξη της Adelco ήταν ραγδαία και απέδειξε ότι ήταν ισχυρή καταφέρνοντας να επιζήσει και κατά την διάρκεια του πολέμου. Τα αδέρφια Όμηρος και Ορέστης Κολοκοτρώνη εκτός από εργοδότες είχαν πολύ έντονο και το στοιχείο της ανθρωπιάς. Έχοντας ζήσει την Καταστροφή της Σμύρνης κατανοούσαν τον πόνο και την προσπάθεια για επιβίωση αποδεικνύοντας έμπρακτα την ανθρωπιά τους. Κατά τη διάρκεια του πολέμου και της πείνας, η Χρωματουργεία Αθηνών υποστήριζε τους υπαλλήλους της και την τοπική κοινότητα με τρόφιμα και με προμήθειες. Ένα έντονο στοιχείο που διατρέχει την φιλοσοφία της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είναι η αίσθηση της «οικογένειας» με τους υπαλλήλους της.

Στη δεκαετία του 1950, η εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της προς την κατεύθυνση των φαρμακευτικών κυρίως προϊόντων και αποκτά τον διακριτικό τίτλο “Adelco”. Η Adelco γίνεται πολύ γρήγορα όνομα αναγνωρίσιμο και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα. Κερδίζοντας την αναγνώριση και την εκτίμηση της ιατρικής κοινότητας, θέτει ακόμα υψηλότερους στόχους για αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας. Όμως εκτός από το φαρμακευτικό μέρος τα αδέρφια Κολοκοτρώνη αποφάσισαν να επεκταθούν και σε άλλα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης βάζοντας τα προϊόντα τους στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

image_two

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1960, η Adelco παρουσιάζει το σαμπουάν OM-OR, το πρώτο σαμπουάν που παρασκευάστηκε και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, καθώς και την πρώτη φθοριούχα οδοντόκρεμα, την οδοντόκρεμα Adelco. Τα δύο προϊόντα κυριαρχούν στην αγορά και καθιερώνουν την Adelco.

image_three

Στην επιτυχία

της φαρμακευτικής βιομηχανίας προστίθεται η δυναμική και δημιουργική είσοδος της εταιρείας στην αγορά των καλλυντικών, που με πρότυπα τεχνολογικά μέσα, έρευνα και ανάπτυξη, αφοσιωμένα πάντα στην υψηλή ποιότητα, οδηγούν γρήγορα την Adelco στο να καταλάβει ουσιαστική θέση και στη βιομηχανία των καλλυντικών. Οι διαφημιστικές καμπάνιες της εποχής αποκτούν μεγάλη αποδοχή από το κοινό καθώς πρωταγωνιστούν μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου.

Η μεγάλη εμπειρία και η διαρκής αναζήτηση για τελειοποίηση των προϊόντων συντελεί στην συνεχή άνοδο της Adelco που συνεχίζεται δυναμικά και την δεκαετία του 1970. Η Adelco γίνεται μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές, δημιουργώντας με ίδια μέσα και καθετοποιημένη παραγωγή φαρμακευτικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και απόλυτης αναγνωσιμότητας, καθώς και ηγετικά brands (εμπορικές ονομασίες), όπως τα Stedon, Filicine, Minitran, Paroticin, και Salopyrine, ενώ το ίδιο συμβαίνει ταυτόχρονα και στον χώρο των καλλυντικών με τα OM-OR και τα υπόλοιπα καλλυντικά προϊόντα της Adelco.

Επιπλέον η εταιρεία συνάπτει συνεργασίες με μεγάλους ευρωπαϊκούς οίκους φαρμάκων και καλλυντικών, και ταυτόχρονα εξάγει προϊόντα, τεχνολογία και γνώση προς την Ινδία και την Άπω Ανατολή.

Οι εποχές αλλάζουν αλλά το έργο και το όραμα

των αδερφών Κολοκοτρώνη παραμένει ζωντανό βρίσκοντας νέο πρόσωπο που αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ιδρύεται η Adelco - Χρωματουργεία Αθηνών Αδελφών Ε. Κολοκοτρώνη Α.Ε. υπό την καθοδήγηση του κ. Ευάγγελου Κολοκοτρώνη, πεποίθηση του οποίου είναι : « Η υψηλή ποιότητα είναι η βασική αξία και το κυρίαρχο καθήκον για μια φαρμακευτική εταιρεία όπως η Adelco». Ο κ. Κολοκοτρώνης εξελίσσει την εταιρεία και αναπτύσσει την δυναμική της με στόχο να παίξει κυρίαρχο ρόλο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με κινητήρια δύναμη την αγάπη για την Adelco και την πίστη στις ικανότητες του προσωπικού, η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη.

Στην δεκαετία του 1990, η εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη των διεθνών αγορών με στόχο να κατακτήσει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο. Ιδρύεται ανεξάρτητο τμήμα εξαγωγών και αναπτύσσονται αγορές στην Μέση Ανατολή – Βόρεια Αφρική – Ανατολική Ευρώπη , μέχρι και Άπω Ανατολή. Η Adelco ισχυροποιεί την παρουσία της στην διεθνή αγορά.

Οι εποχές αλλάζουν και η τεχνολογία εξελίσσεται, έτσι το 2000 η Adelco επικεντρώνεται στον τομέα του εκμοντερνισμού. Η εταιρεία επενδύει σε νέα μηχανήματα παραγωγής και αναπτύσσει καινούρια προϊόντα.

image_new_right
image_left

Η εξέλιξη και η τελειοποίηση των προϊόντων

συνεχίζει να αποτελεί παραδοσιακά την κινητήρια δύναμη της στρατηγικής της Adelco. Η αποτελεσματικότητα και η δυναμική πορεία της εταιρείας οφείλεται, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, στο ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει τα τμήματα πωλήσεων, marketing, εξαγωγών, παραγωγής, R&D, ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας.

Το προφίλ της εταιρείας στην σημερινή εποχή

περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες τόσο στο φαρμακευτικό τομέα όσο και στον τομέα των καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής. Η εταιρεία είναι μια καθετή και σύγχρονη παραγωγική μονάδα 10.000 τ.μ., με 95 εξειδικευμένα άτομα, καθώς και με μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς.

image_right_top

Στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων,

η Adelco κυκλοφορεί περισσότερα από 70 σκευάσματα για την αντιμετώπιση νοσημάτων όπως μεγαλοβλαστικη αναιμία, ψυχικές διαταραχές, άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη, υπέρταση, ωτίτιδα. 
Η Adelco διαθέτει και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως τα (Ponotex, Algine, Neomycodermol, Bronchotussine) για την αντιμετώπιση νοσημάτων όπως φλεγμονώδεις αρθροπάθειες, κρίσεις ημικρανίας, οδοντικός πόνους, πόνους από τραύματα, εμπύρετες καταστάσεις, μυκητιάσεις, βρογχοπνευμονίες.

Εκτός των φαρμακευτικών προϊόντων η εταιρεία διατηρεί την παραγωγή των καταναλωτικών προϊόντων συνεχίζοντας να διαθέτει την σειρά OM-OR. Παράλληλα επεκτείνει την δραστηριότητα της σε αυτόν τον τομέα, δημιουργώντας νέες σειρές καλλυντικών προϊόντων με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό. Τα προϊόντα απευθύνονται σε όλη την οικογένεια με εξειδίκευση στις ανάγκες του άντρα, της γυναίκας και του παιδιού. Τα προϊόντα είναι : Adelco Kids, Adelco Intense SPA, Adelco Velvet hand & body, και Adelco Men’s Concept.
Ο τομέας των καταναλωτικών προϊόντων έχει εμπλουτιστεί με συμπληρώματα διατροφής και ιατροτεχνολογικά προϊόντα της Pharma Line, τα οποία εισάγονται από την Ιταλία.

image_right_bottom

H Adelco εδώ και έναν αιώνα συνεχίζει τον δρόμο της εξέλιξης, διατηρώντας μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές και δίνοντας πάντα προτεραιότητα στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.